У ФОКУСУ

Интернет сапутници

 

 

Пратите нас

WEB - БИБЛИОТЕКА

 

2015.МАЛО ЦРНИЋЕ

На основу резултата у развоју наступа  на   Интернету  web апликацијом библиотеке  -       http://www.bsmmc.org - и трајном заживљавању у виртуалној свакодневици глобалне и локалне заједнице у 2015-ој години  Интернет клуб је доделио ПЛАКЕТУ WEB БИБЛИОТЕКА 2015 Библиотеци- СРБОЉУБ МИТИЋ - Мало Црниће.  У.О. Интернет клуба донео је ову одлуку на основу разматрања пет предлога селекционе комисије. Пресудно за ову одлуку било је јединствено предстваљање библиотеке које у себи садржи све елементе основне делатности, библиотечког пословања, степен и кбантитет дигиталитзованих садржаја и аформација културних садржаја локалне заједнице.

2014.ЉУБОВИЈА

Управни одбор Интернет клуба, удружења интернет стваралаца Србије,једногласно је донео одлуку да се прихвати предлог Одлуке, Комисије за унапређење и праћење Интернета у науци и култури мреже БИБЛИОТЕКЕ НАШЕГ ОКРУЖЕЊА: На основу резултата у развоју наступа библиотеке на Интернету, унапређењу web апликације библиотеке http://www.biblioteka-ljubovija.org.rs и заживљавању у свакодневици глобалне и локалне заједнице у 2014-ој години INternetClub додељује НАРОДНОЈ БИБЛИОТЕЦИ „МИЛОВАН ГЛИШИЋ“ ЉУБОВИЈИ - ПЛАКЕТУ - WEB БИБЛИОТЕКА 2014-

2013.УЖИЦЕ

На основу резултата у развоју наступа библиотеке на Интернету, унапређењу web апликације библиотеке и заживљавању у свакодневници глобалне и локалне заједнице у 2013-ој години је доделио Народној библиотеци Ужице Плакету за најбољи web сајт библиотеке у 2013-ој години". Аутор сајта је Илија Смиљанић, библиотекар Народне библиотеке Ужице.
Жири Интернет клуба у саставу Драган Сајић, Вукосав Средојевић и Мирко Марковић је донео одлуку једногласно. У образложењу је наглашено да Интернет презентација Библиотеке у Ужицу се развијала се и ширила. 
У раду у 2013. години Интернет презентација - библиотека-ужице.срб - је доследно проводила сва начела обухваћена пројектом Интернет клуба, ДА БУДЕ СРБ.ИНТЕРНЕТ У БИБЛИОТЕКАМА. Унапређена је понуда информација о Библиотеци, услугама које пружа, а пре свега, приступ дигитализованим колекцијама фондова саме библиотеке.

2012. ПОЖАРЕВАЦ

На основу резултата у развоју web сајта, унапређењу web апликације и сервиса библиотеке, стручни жири Интернет клуба из Љига, једногласно се определио да сајт Библиотеке Илија М. Петровић, Пожаревац буде проглашен за БИБЛИОТЕКУ у 2012-ој години. Победу библиотеке из Пожаревца је определила чињеница да има - интегрисан улазак у базу књига, сталну доступност вести из културе у електронским медијима и ажурниост новости и извештавања примерену врсти об

ављања библиотечке делатниости. Свечано уручење одржано је у библиотеци у Пожаревцу 19.03.2013. 

2011.ЈАГОДИНА

Интернет презентација Библиотеке у Јагодини која се развијала и ширила у јошп два ужа профилисана сајта - WЕБ сајт за пољопривреднике АгроЛиб и Интернет пијаца. Тими је заслужила лакаво признање Интернет клуба -"WЕБ Библотека за 2011. годину у Србији" Награђен је приступ по коме је корисницима уз основне информације и најаве догађаја, доступна Дигитална библиотека, стара и ретка књига у дигиталној форми, стара локална периодика, Јагодина у објективу, електронски каталози поморавсклох библиотека, мултимедијална издања Библиотеке и први електронски часопис "Слово на струју". 

 

2010.ВАЉЕВО

2009.КРАЉЕВО

2008.СОМБОР

2007.СТАРИ ГРАД - БЕОГРАД

2006.ЧАЧАК