У ФОКУСУ

Интернет сапутници

 

 

Пратите нас

Пун гас до дигитализације у корист потрошача

Остати конкурентан на модерном тржишту значи пре свега ићи у корак са свим модерним технологијама и пружити потрошачима најбоље корисничко искуство, без обзира на то о којој индустрији се ради. а Компаније које пажљиво ослушкују своје кориснике имају бољи увид у њихове потребе и жеље, али и могућност да остану у корак с временом и својим потрошачима омогуће најбоље корисничко искуство. Када живимо у времену брзих технолошких промена, подразумевана је употреба иновативних дигиталних технологија.
Kако то заиста изгледа у пракси?
Апликације, плаћање без одласка на касу и IPS QR код
Највидљивија дигитализација је свакако у области телекомуникација, банкарства, али и малопродаје. Могућности плаћања су се у свету одавно унапредиле, али ни Србија не заостаје јер иновативне домаће компаније подстичу овај развој.
Иако нафта тешко може бити дигитални производ, бензинске станице одавно су дигитализоване. Одговор на питање шта то тачно подразумева проналазимо у једној од компанија у Србији која је увелико дигитализовала своје пословање, а нарочито малопродају. Реч је о компанији НИС, која је веома брзо реаговала на промене које је донела пандемија и омогућила корисницима њихових производа да приликом точења плате гориво без одласка на касу. Ова врста плаћања омогућена је посредством Дриве.Го апликације. Осим очигледних здравствених добробити овај вид плаћања је убрзао процес куповине горива и „живи” и данас када су многи заборавили на пандемију.
 
 
Нафтна компанија НИС је увела већи број могућности на својим бензинским станицама, као што су плаћање путем IPS QR кода, што је у случају да корисници немају картицу код себе од великог значаја, јер могу генерисати IPS QR код путем апликације своје банке и на тај начин извршити плаћање за гориво и друге робе и услуге. Kада говоримо о плаћању помоћу картица, компанија НИС је на својим бензинским станицама омогућила плаћање поред MasterCard, VISA, Dina картице и плаћање UnionPay картицама, које припадају једном од највећих картичних система у свету. Поред наведеног, на НИС Петрол и Газпром бензинским станицама могуће је и одложено плаћање на 30 дана или на две једнаке рате DinaCard Post Card платним картицама, где се прва рата одлаже на 30, а друга на 60 дана од тренутка куповине.
 
Плаћање месечних рачуна и замена за банкомат
Бензинске станице у Србији, попут оних широм света, постају место на којем је купцима на располагању све већи број опција, па је тако данас на бензинским станицама НИС-а омогућено и подизање готовине у вредности до 5.000 динара, уз куповину било ког производа. Ова услуга је посебно значајна у местима где нема банкомата. НИС је својим корисницима омогућио и плаћање месечних рачуна на својим бензинским станицама, што данас представља једну од предности када је у питању уштеда времена.
 
 
 
Извор:
www-nis.rs