У ФОКУСУ

Интернет сапутници

 

 

Пратите нас

Kако вам ВПМ може помоћи против сајбер напада

Kада људи помисле на виртуалну приватну мрежу (ВПМ) прва помисао је да се оне користе да људи приступе сајтовима и онлајн сервисима којима се не може приступити са одређених локација. Према писању часописа PC PRESS, Виртуелна приватна мрежа је савршен начин да лимитирате опасност од хакера, посебно када користите јавне домене.

По најновијим истраживањима поражавајућа је статистика: хакерских напада на компјутере са интернет приступом. Они се дешавају у просеку сваких 39 секунди. Ово укључује крађу идентитета и финансијске крађе, и доноси жртвама огроман стрес. Kоришћење ВПМ-а може драматично да смањи шансу да будете мета хакерског напада у многим ситуацијама.

ВПМ је  врло ефикасна у превенцији хакерских напада.
Хакери коју покушавају да украду информације – детаље кредитних картица, фајлове, шифре, и слично, преко конекције ће имати великих проблема да приступе индивидуама које користе ВПН. Права опасност долази када се користи јавни Wи-Фи или хотспот, где хакери могу лако да нападну наивне кориснике чије информације лако могу бити доступне и украдене, када се закачени за јавне домене.