У ФОКУСУ

Интернет сапутници

 

 

Пратите нас

ТЕЛЕДОМ

ШТА ЈЕ ТЕЛЕДОМ

Идеја се родила у Шведској. Први Теледом је основан 1985-е године, са циљем да убрза развој заосталих и забачених средина и задржава становништво у тим просторима. Оснивањем Теледомова желело се да  применом рачунарске и телекомуникационе технике разбацана сеоска подручја буду укључена у информациону мрежу градова. Први ТЕЛЕДОМ у Југославији отворен је 1999. године. Пројектом DEMnet  (HU)  и USAID-а  2000.у Србији је отворено 43 ТЕЛЕДОМОВА и ТЕЛЕКОЛИБА. Први у тој серији, после Бачке Тополе (1999.) је ТЕЛЕДОМ - Љиг коме је домаћим био  ИНтернет клуб. (више -  кликом на симбол). 

 

 

ИНТЕРНЕТ КЛУБ У ТЕЛЕДОМ ПРОЈЕКТУ

Од првог позива Интернет клубу за учешће у овом пројекту,  у  хотелу “Бреза” 2000, у Врњачкој бањи, препознали смо заједнички циљ и прикључили се ТЕЛЕДОМ идеји. У оквиру предмонитиоринга потенцијаних добитника средстава важну улогу је одиграла локална самоуправа која је у првим данима обладавања управљачким вештинама заборавила на свој бирокатски карактер и препрека није било Шта смо тражили - то смо и добили!

 

ИНТЕРЕНЕТ КЛУБ У ТЕЛЕДОМ САВЕЗУ ЈУГОСЛАВИЈЕ - СРБИЈЕ И ЦРНЕ ГОРЕ

ТЕЛЕДОМ пројекат је један од најуспешнијих ангажовања  Интернет клуба. Од оснивања и свечаног отварања, 06.априла 2001. године  ТЕЛЕДОМ Љиг и  ТЕЛЕКОЛИБЕ Моравци и Белановица, брзо су постали препознатљиво место окупљања свих ангажованих у ТЕЛЕДОМ ПОКРЕТУ и људи око Теледом савеза Југославије. Резултати у раду Интернет клуба учини су да је  представник Интернет клуба из Љига врло брзо добио место потпредседника ТЕЛЕДОМ савеза Југославије ( у два мандата) , а ускоро и делегата у EUTA, Европској Унији Теледомова...

ТЕЛЕДОМОВИ и ТЕЛЕКОЛИБЕ ИНТЕРНЕТ КЛУБА

              ТЕЛЕДОМ ЉИГ                                    ТЕЛЕКОЛИБА МОРАВЦИ             ТЕЛЕКОЛИБА БЕЛАНОВИЦА