У ФОКУСУ

Наши блогери

Интернет сапутници

 

 

Пратите нас

Први дигитални дијалог Србије и Русије

У Београду,  у склопу посете руског председника Владимира Путина Србији који одржава се "Први дигитални дијалог Србије и Русије". Србија и Русија граде заједничку визију иновационог раста, а иновације и дигитализација имаће кључну улогу у развоју односа две земље у будућности, истакнуто је на скупу . 

Сарадња српских и руских високотехнолошких компанија је од изузетне важности за Србију, а посебно је значајно, што су неке од најиновативнијих руских компанија, као што су на пример "Росатом" или "Kасперскy" још раније показале интересовање за пословање у Србији.

Од 1. јануара ове године уведени веома значајни порески подстицаји за подршку свим компанијама које доприносе развоју економије знања.У наредном периоду ће бити реформисан сет закона везаних за електронску трговину. Такође, усвојен је закон који ће омогућити регистрацију инвестиционих, тј. Venture Capital фондова, и да ће бити измењен Закон о јавним набавкама како би државне и јавне институције могле да купују иновативна решења и тиме подржавају иновативне домаће компаније.

Дигитални дијалог Србије и Русије одржавати најмање два пута годишње јер подстиче стварање нових вредности путем иновација и дигитализацију.Тако ће, највероватније, у априлу, бити отворен дигитални и иновациони центар "Тачка кључања", по узору на центре какви већ постоје у Русији.